Application Specific Integrated Circuit

ASIC Mining

Bitcoin mining är en aktivitet som har ökat de senaste åren, särskilt som ett resultat av det digitala valutans monetära värde. Tack vare den stora efterfrågan från användare som försöker investera i denna typ av system har över tid alla typer av verktyg och enheter utvecklats för att underlätta gruvarbetet. Och så kom ASIC mining till. Vill du veta mer om det här verktyget? Läs vidare och upptäck exakt denna gruvdrift, vilka fördelar den erbjuder dig och hur du kan dra nytta av den. Här berättar vi allt du behöver veta om det.

Historiskt utvecklades den första ASIC Miner 2012

Vad är ASIC Mining?

Förkortningen ASIC kommer från förkortningen på engelska förIntegrated Circuit for Specific Applicationsoch har använts för att beteckna ett av huvudverktygen som används över hela världen för Bitcoin mining. Generellt sett kan man säga att en ASIC Miner är en datorutrustning som består av chips och kretsar som har designats och tillverkats för att utföra en specifik funktion: att garantera högre prestanda vid utvinning av kryptovalutor.Först började ASIC mining bli berömmelse tack vare framväxten av Bitcoin och blev så småningom en av favoritprocessorerna för att utföra uppgiften att bryta block. Historiskt utvecklades den första ASIC Minern 2012, från det kinesiska företaget Avalon (för närvarande känt som Canaan).

 

Under åren har detta gruvsystem förbättrats avsevärt, så att det idag används för att utföra olika gruvprocesser i olika kryptovalutor (inte bara Bitcoin utan även andra som Zcash, Ethereum, Monero, etc.). Den aspekt som sticker ut mest om en ASIC miner är att den har speciella egenskaper beroende på vilken kryptovaluta som kommer att brytas ut. Dessutom är de kompakta och kraftfulla processorer och verktyg, allt för att garantera högre prestanda.

Senaste Nyheter

Vestibulum auctor nunc dolor, at lobortis justo aliquet sed. Mauris aliquam rhoncus erat, eget pellentesque felis aliquet donec lacinia

Hur fungerar ASIC Mining

Hur fungerar en ASIC Miner?

För att korrekt förstå hur en ASIC-gruvarbetare fungerar är det först och främst viktigt att klargöra vad processen med att bryta en kryptovaluta består av. Vid gruvdrift använder en användare en processor som utför ett stort antal svåra beräkningar för att komma med ett specifikt antal. Den person som lyckas hitta detta nummer får en belöning, även om den senare kan variera lite beroende på vilken typ av kryptovaluta. Till exempel, när det gäller Bitcoin, granskas belöningen av den första personen som knäckt numret. Detta är känt som kryptovaluta gruvdrift. Och det är så här ASIC-gruvarbetare arbetar. När kryptovalutor bryts utförs specifika beräkningar för att uppnå en specifik kombination av siffror.

För detta kan system som en vanlig GPU eller, naturligtvis, en ASIC-gruvarbetare användas. Eftersom det handlar om att utföra beräkningar, desto större är gruvarbetarens kraft, desto större är fördelarna med kryptovalutor. Eftersom gruvkraft är en mycket önskvärd kvalitet, väljer många användare att investera i ASIC-gruvdrift. Att bryta kryptovalutor är som ett lopp mot målet: den första som hittar rätt nummer är den som får belöningen. Av en anledning ökar möjligheten att ha större vinst med en ASIC-gruvarbetare genom att vara den första som hittar lämplig numerisk kombination. Det bör dock noteras att varje kryptovaluta har sin egen gruvalgoritm, och var och en av ASIC-gruvarbetarna tillverkas i syfte att bryta en viss algoritm. Till exempel beräknar en ASIC-gruvarbetare som är utformad för Bitcoin SHA-256-hashingalgoritmen.