[ad_1]
Om vi trodde att bitcoin gick dåligt tidigare måste vi omdefiniera våra idéer. Det ser ut som att världens främsta digitala valuta efter börsvärde har sjunkit under 50 000 dollar och i skrivande stund handlas för drygt 49 000 dollar.
Bitcoin lider hårdare än det har gjort på ett tag
Detta markerar en nedgång på 5 000 dollar för tillgången under det senaste dygnet och ett fall på mer än 15 000 dollar för valutan under de senaste två veckorna. Valutan tycks sjunka in i baisseartat territorium för första gången på ett tag, och analytiker börjar freak out.
Som om det inte var illa nog, ser det ut som om hype och hoopla kring Coinbases aktier på Nasdaq också har dött. Det populära kryptovalutabörsen har sett sitt aktie falla med mer än tre procent under den sista dagen, med aktier som sjönk till cirka 282 dollar vardera vid presstiden.
Vad kunde ha hänt för att alla dessa fall skulle inträffa så plötsligt? Är det möjligt att drivkraften kring båda tillgångarna kanske skulle ha dött så snabbt? Är människor nu inte intresserade av dessa tillgångar och letar efter nya artiklar att handla med? Eller skärper den vanliga ekonomin nu när butikerna öppnas och de oavbrutna avstängningarna närmar sig sitt slut, vilket leder till ett dopp i kryptorummet som tenderar att trivas i ekonomiskt kaos?
Just nu verkar det som om många faktorer spelar in i bilderna. En är att Turkiet överväger ett förbud mot alla kryptovalutor. En annan är att bitcoinbrytningssektorn fortsätter att få hat och negativ uppmärksamhet med tanke på all energi den förmodligen använder. Detta har varit en kontaktpunkt de senaste månaderna med tanke på att höjningar av bitcoins pris vanligtvis innebär att det blir dyrare att bryta.
Enligt en rapport från International Energy Agency (IEA) i Paris, Frankrike, kommer efterfrågan på energi sannolikt att öka med nästan fem procent endast i slutet av detta år. Dokumentet förklarar:
Efterfrågan på alla fossila bränslen förväntas växa betydligt 2021. Enbart efterfrågan på kol väntas öka med 60 procent mer än alla förnybara energikällor tillsammans, vilket understödjer en ökning av utsläppen med nästan fem procent eller 1 500 ton. Denna förväntade ökning skulle vända 80 procent av nedgången 2020, där utsläppen hamnade bara 1,2 procent (eller 400 ton) under utsläppsnivåerna för 2019.
Futuresmarknaden stannar
Nikolaos Panigirtzoglou från JPMorgan Chase tror att långa positioner i BTC-futures kan hindra bitcoin från att uppleva mer hausseartat beteende. Han påstår:
Under de senaste dagarna upplevde bitcoin-terminsmarknaderna en brant likvidation på liknande sätt som i mitten av februari förra året, mitten av förra januari eller slutet av november förra året.
Source link