[ad_1]
Det är svårt att förstå Elon Musk ibland. Det finns tillfällen när han verkar vara helt tydlig när det gäller kryptokurrency och andra dagar när han verkar vara långt borta. Antingen förstår han inte helt det inflytande han har på rymden, eller så gör han och säger vissa saker med vetskap om att de kommer att ha vissa effekter. Hur som helst har han nu skickat Dogecoin igenom taket med sina senaste ord efter den tuffa veckan den har haft.
Elon Musk och Dogecoin blandar upp saker
Under den senaste dagen har Dogecoin – nu den fjärde största kryptovalutan i världen – hoppat i pris med cirka 30 procent. Detta är enormt med tanke på att valutan hade sjunkit ungefär 20 procent tidigare. Nedgången hade till stor del att göra med Elon Musk som avstår från sitt beslut att tillåta bitcoinbetalningar för Tesla-baserade tjänster och produkter. Dessutom skickade Vitalik Buterin – grundaren av Ethereum, världens näst största kryptokurrency efter marknadsvärde – mer än en miljard dogenheter till en COVID-hjälpfond i Indien, ett drag som hade hårda återverkningar.
Hur som helst verkar tillgången vara på väg mot återhämtning. Elon Musk försäkrar kryptohandlare överallt att han har full tro på kryptosystemet, och han är positiv att det är framtiden för ekonomi. Han verkar bekymrad över att hans senaste ord togs ur sitt sammanhang och han försöker åtgärda situationen. Han påstår:
För att vara tydlig tror jag starkt på krypto, men det kan inte driva en massiv ökning av användningen av fossila bränslen, särskilt kol.
I grund och botten, även om han tror att det finns mycket kraft i kryptoanvändning, är han orolig för att brytning av vissa kryptovalutor – särskilt bitcoin – kommer att göra miljöskador som inte kan vändas längs linjen. Detta är ett argument som är lika gammalt som dickens, men av någon anledning fortsätter det att göra stora framsteg, och många argumenterar mot BTC helt enkelt för att de har atmosfäriska problem.
Hur stort är gruvproblemet?
Tidigare har det konstaterats att bitcoinbrytning nu använder mer energi än länder som Island och Argentina. Det sägs också att det har lika stort koldioxidavtryck som hela staden Las Vegas, Nevada. Ett av de främsta problemen med gruvsektorn för sent är att mycket av aktiviteten härrör från Kina, ett land som inte är känt för sin miljöförmåga. Mycket av BTC-gruvdriften i landet kräver fossila bränslen och kol för att fungera, vilket tenderar att lämna mer föroreningar i luften.
Således har Kevin O’Leary – aka Mr. Wonderful i TV-programmet “Shark Tank” – kommenterat att han inte kommer att köpa mer bitcoin som bryts i Kina. I en nyligen intervju liknade han tillgången med “blodpengar” och uppgav att han bara kommer att samla bitcoin som kommer från vattenkraft och andra rena metoder.
Source link